понеделник, 5. јуни 2023. Вести денес: 142
home Вести

АСМЛ: Срамота е да нема разработен акционен план, во нормална држава вакцинацијата ќе почнеше 1 час по пристигнувањето на вакцините!

АСМЛ: Срамота е да нема разработен акционен план, во нормална држава вакцинацијата ќе почнеше 1 час по пристигнувањето на вакцините!

Несериозно е најавениот процес на масовна вакцинација да започне во среда. Во нормална држава ќе започнеше во 09:00 денеска, 1 час од кога со помпа беа пречекани вакцините, реагираат од Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари-АСМЛ.

Срамота е да нема разработен акционен план, посебно што се знаеше кога ќе дојдат вакцините.

Апелираме цело време за јасен и транспарентен акционен план. За јасна комуникација и лесно закажување за пациентите.

Срамота е што само за еден викенд има повеќе вакцинирани македонци во Србија отколку што со донираните вакцини кај нас се успеа за скоро 1,5 месец.

Срамота е што сеуште цела Македонија се вакцинира во Скопје.

Побарајте помош, тука сме, велат во својата реакција од АСМЛ.

Најнови вести