среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 0
home Вести

Апелација пресуди во корист на синдикатот: АД ЕСМ постапувал спротивно на законите

Апелација пресуди во корист на синдикатот: АД ЕСМ постапувал спротивно на законите

Конечно нашата истрајност вроди со резултат, објаснета и потврдена од Апелациониот суд во Скопје, каде судот му налага на АД ЕЛЕМ-ЕСМ да овозможи слобода во синдикалното организирање и да престане да се меша во синдикалното уредување, напишаа од Самостојниот синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија – ССЕРИ на својата веб страна.

-Оваа пресуда претставува уште една потврда на нашите укажувања дека работодавачот постапува спротивно на ЗРО и колективните договори со што дирекно вршеше упад во синдикалното уредување и здружување, истакнаа од ССЕРИ.

Коронавирус