понеделник, 23. мај 2022. Вести денес: 32
home Вести

Апелација одби уште 7 жалби на обвинети за настаните на 27-ми април во Собранието

Со овие одлуки им се потврдува притворот и на осомничените Иван Цветановски, Абдуљафет Алими, Љубен Аранудов, Јане Ченто, Јохан Тарчуловски, Сашо Василевски и Елена Доцевска.
Апелација одби уште 7 жалби на обвинети за настаните на 27-ми април во Собранието

Апелациониот суд Скопје, по одржаната затворена седница денеска донесе одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на обвинетите и ги потврди решенијата на Основниот суд Скопје за нередите во Собранието.

Со овие одлуки им се потврдува притворот и на осомничените Иван Цветановски, Абдуљафет Алими, Љубен Аранудов, Јане Ченто, Јохан Тарчуловски, Сашо Василевски и Елена Доцевска.

Коронавирус