среда, 27. октомври 2021. Вести денес: 171
home Вести

АПЕЛ ЗА ПОМОШ: На малата Сандра итно ѝ се потребни пари за операција

АПЕЛ ЗА ПОМОШ: На малата Сандра итно ѝ се потребни пари за операција

Малата 13 годишна Сандра Ангеловска од Крива Паланка боледува од SARCOMA HIGH GRADE (тумор).

Потребна е итна операција која мора да биде извршена во странство, бидејќи во нашата земја ваков оперативен зафат не може да биде изведен.

Сандра е веќе во болницата Атлас во Белград, Република Србија, каде е хоспитализирана.

Самата операција чини околу 12.000 евра, а исто така се потребни дополнителни трошоци за испитување и сместување за Сандра, затоа итно се потребни средства.

Бидејќи се работи за млад живот, Ве молиме да доколку сте во можност да донирате на банкарската сметка:

200-0022909374-56 (Стопанска Банка)

На Далибор Ангелоски (татко на Сандра) со ЕМБГ 0306982424005

Денес исто така во текот на денот млади луѓе од Крива Паланка собраа околу 1.000 евра. Да бидеме хумани и да помогнеме на малата Сандра бидејќи итно и се потребни средствата, и таа како сите деца на своја возраст да ужива во благодетите на животот што ги дава.

Најнови вести

Локални избори 2021