недела, 11. јуни 2023. Вести денес: 0
home Вести

Апел за донација за 11-годишната Кристина за лекување во САД

Апел за донација за 11-годишната Кристина за лекување во САД

Единаесетгодишната Кристина Митревска боледува од ретка болест, која го нарушува ендокринолошкиот систем и е еднинствен ваков случај во Македонија, а можно е и во светот.

Институтот за медицина од Вашингтон, САД, прифати да ги покрие трошоците од 65.000 долари за испитување, поставување дијагноза и одобрување соодветно лечење за Кристина.

За оваа цел, потребни и се 500.000 денари, средства за патување и престој со нејзината мајка во болницата во Вашингтон.

Од Фондацијата „Допир“ апелираат за помош со мала донација да спасиме еден детски живот!

Повеќе информации за начинот на донирање на следниот линк:  https://dopir.eu.org/doniraj-fizichko-lice.

Најнови вести