среда, 26. јануари 2022. Вести денес: 138
АКТУЕЛНО

Повторно над 2.000 заболени од коронавирус во земјава

home Вести

Апел до сите хумани луѓе: Да му помогнеме на малиот Виктор Трајковски да ја победи битката со болеста!

Апел до сите хумани луѓе: Да му помогнеме на малиот Виктор Трајковски да ја победи битката со болеста!

Виктор Трајковски роден на 26.08.2013 година од Тетово една година се лекуваше на одделот за хематологија и онкологија на ЈЗУ Клиниката за детски болести.

Кај Виктор беше поставена дијагноза за ALL. Терапијата е интензивна и бара посебен диетето-хигиенски режим. После долгиот едногодишен престој во болницата, лекувањето продолжува во домашни услови со таблетарна хемотерапија.

На нас како родители ни се неопходни дополнителните финансиски средства кои ќе ни помогнат да го завршиме лекувањето на нашето дете.

Затоа упатуваме молба до сите добронамерни хумани граѓани да ни помогнат доколку се во можност.

ВИП: 143-479 (САМО ЗА КОРИСНИЦИТЕ НА ВИП)

ТРАНСАКЦИСКА СМЕТКА: 200002275958522 СТОПАНСКА БАНКА АД СКОПЈЕ

ПРИМАЧ: АНЕТА ТРАЈКОВСКА

ЦЕЛ НА ДОЗНАКА: ЗА ДОНАЦИЈА НА ВИКТОР ТРАЈКОВСКИ

Најнови вести

Коронавирус