понеделник, 25. мај 2020. Вести денес: 102
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Антикорупциска ќе го презнетира првиот квартален извештај за сработеното

Антикорупциска ќе го презнетира првиот квартален извештај за сработеното

Првиот квартален извештај за работата на Антикорупциската комисија ќе биде промовиран денеска во Скопје во рамки на проектот „Следење на работата, ефективноста, транспарентноста и одговорноста на Државната комисија за спречување на корупцијата“.

Проектот го спроведуваат Здружението на граѓани „Транспарентност Македонија“ во партнерство со Институтот за човекови права, а со поддршка од Амбасадата на Велика Британија во Скопје.

– На настанот ќе ги презентираме наодите од следењето на работата и постигнувањата на Државната комисија за спречување на корупцијата, со оценка за ефективноста и транспарентноста, наведуваат организаторите.

Коронавирус