сабота, 27. февруари 2021. Вести денес: 103
home Вести

АНКЕТА НА „СИА ВИСТА“: Близу 60% од граѓаните немаат доверба во капацитетите на државата за објективен попис и се за да има консензус

АНКЕТА НА „СИА ВИСТА“: Близу 60% од граѓаните немаат доверба во капацитетите на државата за објективен попис и се за да има консензус

Институтот за стратегии, истражувања и анализи СИА ВИСТА за сопствени потреби направи анкета на јавното мислење за таргетирани актуелни прашања.

Анкетата е спроведена телефонски во период од 11.01.2021 – 15.01.2021 врз 1.119 испитаници при што е водено сметка за демографската структура и етничката припадност.

При анализата опфатени се сите изборни единици. Маргиналната грешка е плус, минус 1.5%.

Нарачател и спроведувач на анкетата е тимот на Институтот СИА ВИСТА, резултатите се користат за потребите на анализите на институтот.

 

  1. Дали мислите дека државните институции имаат капацитет за спроведување на фер и објективен попис?

  1. Дали сметате дека попис во време на Ковид пандемија го загрозува вашето здравје?

  1. Дали сметате дека потребен е политички консензус за оддржување на попис?

Коронавирус