среда, 3. март 2021. Вести денес: 25
home Вести

Анкета на Гласот на Америка: Република Македонија подготвена за жена претседател

Анкета на Гласот на Америка: Република Македонија подготвена за жена претседател

Според анкетата која ја спроведе Гласот на Америка на македонски јазик Република Македонија е отворена жена да ја води државата.

Еве како испитаниците одговорија на анкетното прашање кое гласаше:

Кој е вашиот избор за претседател на Северна Македонија?

– Гордана Силјановска-Давкова 60 %

– Блерим Река 3 %

– Стево Пендаровски 15 %

– Нема да гласам 22 %

Анкетата на Гласот на Америка на македонски не е научно истражување на јавното мислење и го одразува личниот став на учесниците во анкетата.

Коронавирус