петок, 5. март 2021. Вести денес: 142
home Вести

АНКЕТА: Граѓаните не му даваат преодна оценка на судството, велат анкетите

АНКЕТА: Граѓаните не му даваат преодна оценка на судството, велат анкетите

Според најновата анкета изработена од М-проспект се покажува дека граѓаните не му даваат преодна оценка на судството.

Дури 34,7 проценти од испитаниците на скала од 1 до 5 негативно ги оцениле реформите во сусдството.

Со оценка 2 работењето на судството го оцениле нешто помалку анкетирани граѓани, 25,4 проценти, додека 22 проценти доби оценката 3.

8,9 проценти од испитаниците велат дека ги оценуваат реформите во судството со оценка 4, додека најмалку со 4,2 проценти од граѓаните ја дале оценката 5 во врска со реформите во судството.

Додека 4,8 проценти од испитаниците се изјасниле со одогворот не знам.

Најнови вести

Коронавирус