понеделник, 3. август 2020. Вести денес: 55
home Вести

Анкета: Дурловски ужива поголема доверба од Шекеринска

Анкета: Дурловски ужива поголема доверба од Шекеринска

Институтот “Habeas Corpus” кој разработува прашања од правниот и политички систем направи анкета на јавното мислење врз стратификуван примерок од 1 203 испитаници во периодот од 29 јуни до 03 јули 2020 година.

При истражувањето се водеше сметка на етнографската карта, демографската застапеност, полот и возраста на испитаниците.

Според резултатите од анкетата, во ИЕ 5 најголема поддршка има Игор Дурловски, кандидат на ВМРО-ДПМНЕ. Тој има доверба од 22,7% од испитаниците.

Радмила Шекеринска, носителката на листа на СДСМ има доверба од само 16.6%.

Коронавирус