петок, 28. јануари 2022. Вести денес: 140
home Вести

АНКЕТА: Дури 44.2% од граѓаните сакаат предвремени парламентарни избори

АНКЕТА: Дури 44.2% од граѓаните сакаат предвремени парламентарни избори

Според најновата анкета на Агенцијата ИСПОС дури 44.2% од анкетираните граѓани тие сакаат предвремени парламентарни избори.

Против избори одговориле 38.8% од испитаниците, додека на прашањето со „не знам“ одговориле 5.6%.

Од анкетираните 11.4% одбиле да одговорат на ова прашање.

Анкетата е спроведена за потребите на ВМРО-ДПМНЕ, од 12-ти до 30-ти ноември 2021 година на територијата на целата држава, на стратифициран репрезентативен примерок од 1.010 испитаници.

Целата анкета која ја објавивме во целост можете да ја прочитате во нашата претходна вест ТУКА.

Коронавирус