среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 0
home Вести

АНКЕТА: 2/3 од граѓаните со став дека власта не се бори против корупцијата

АНКЕТА: 2/3 од граѓаните со став дека власта не се бори против корупцијата

Според најновата анкета изработена од М-проспект се покажува дека 2/3 од граѓаните се со став дека власта не се бори против корупцијата.

На прашањето „На скала од 1 до 5 како би ги оцениле реформите во Борбата против корупција “ дури 39 проценти ја дале оценката 1 (негативно), додека 21, 2 проценти го оцениле со оценка 2, сличен е процентот и со оценката 3, каде процентот изнесува 21,6, додека 8,9 проценти од испитаниците ја дале оценката 4, а најмал е бројот за оценката 5 или 5,5 проценти.

3,8 проценти од испитаниците се изјасниле дека не го знаат одговорот.

Коронавирус