четврток, 22. април 2021. Вести денес: 0
home Вести

Анѓушев ја откри причината за повлекување од Владата

Анѓушев ја откри причината за повлекување од Владата

Она што медиумите го објавија како добивка по најавата дека ќе се повлечам од функцијата за да се посветам на моите компании на кои им опаѓа капиталот се однесува за 2018 година која е книговодствено прикажана во февруари годинава. Јас зборувам за 2019 година што е нешто кое ќе го видите во завршните сметки во февруари 2020 година, порача денеска вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев.

-Тоа се јавно достапни податоци кои сите ќе можат да ги видат. Земав обврска еден мандат да помогнам колку што можам. Мислам дека тоа го направив на начин на кој ценев дека е најсоодветен, меѓутоа се створи јаз од она што се створи како перцепција во влијанието и евентуалниот конфликт на интереси, а од друга страна имаме нешто што е вистина и неа сите ќе ја видиме во февруари 2020 година, рече Анѓушев во одговор на прашање на денешната прес-конференција во Владата со администраторот на УСАИД Марк Грин.

Посочи дека причината за окажувањето од мандатот не е само ограничувањето за неговите компании, туку и неговото отсуство од компаниите поради што се бележат лоши резултати во работењето.

-Но, причините не се само во делот дека моите компании се ограничени да работат, туку и во моето отсуство таму. Во ред е да работите и да придонесувате доколку тоа биде препознаено како добро, а доколку некој има дилема дали вие имате некаков конфликт со тоа, тогаш во таква ситуација тоа повеќе губи смисла, потенцира Анѓушев. (МИА)

Коронавирус