недела, 11. април 2021. Вести денес: 0
home Вести

Ангеловски: Во нормална држава министер ќе војува со непријателот, а не со сопствениот народ

Ангеловски: Во нормална држава министер ќе војува со непријателот, а не со сопствениот народ

Мартин Ангеловски од Групацијата за Угостителство порачува: Во нормална држава министер ќе војува со непријателот, а не со сопствениот народ кој го избрал за да му помогне кога има потреба.

-Кај нас наместо да помогне, се заканува. Инаку статистика бројките од нас ги црпи и не е баш умно од нив да чекаш бројки, кога прецизна бројка за една минута може агенција за вработување да ти даде. И на крај доста со манипулации, Развојна банка дава кредити, а кредити веќе имаме.Како во нормална држава помош ни требаше, а не да не дозаглавите со кредити. Новите мерки за кои зборевме, дури вчера ги објавивте баш ме интересира јавно да кажете кој тоа од вчера до денес ги искористил, порача тој.

Овој коментар го објави споделувајќи изјава на министерот Бектеши.

Коронавирус