вторник, 22. јуни 2021. Вести денес: 140
home Вести

Андоновска: Венко,Заев и владата можат да бидат тужени од здравствените работници, на кои Србија им понуди да се вакцинираат таму, а Венко одби

Андоновска: Венко,Заев и владата можат да бидат тужени од здравствените работници, на кои Србија им понуди да се вакцинираат таму, а Венко одби

ГО ПРЕКРШУВААТ ЛИ ВЕНКО И ЗАЕВ УСТАВОТ КОЈ ГАРАНТИРА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА НА СИТЕ ГРАЃАНИ!?
Венко,Заев и владата можат да бидат тужени за секој загубен живот од Ковид, поради несоодветна грижа, немање стратегија за справување со кризата и немање соодветни протоколи и терапија за лекување!?
Венко,Заев и владата можат да бидат тужени од секој еден за кој немало место во болниците, секој еден кој набавувал лекарства по повисоки цени од соседството, секој еден кој плаќал приватно разни лабараториски анализи, Rtg и слично!?
Венко,Заев и владата можат да бидат тужени од здравствените работници, на кои Србија им понуди да се вакцинираат таму, а Венко одби!?
Венко,Заев и владата можат да бидат тужени од хронично болните, затоа што нивниот живот е засегнат,а ни на контрола неможат да отидат, бидејќи Венко не им обезбеди систем кој функционира!?
Венко,Заев и владата можат да бидат тужени од секој еден граѓанин кој сака да добие вакцина против Ковид, бидејќи неговото право е ускратено додека цел свет се вакцинира!?
Венко,Заев и владата можат да бидат тужени за загрозување на здравјето и животот на граѓаните бидејќи се неспособни криминалци на кој им е важен само личниот профит!?
Ќе има ли правда, ќе има ли одговорност!?

Фејсбук статус на Марија Андоновска

ЕУРО 2020

Македонија