четврток, 17. јуни 2021. Вести денес: 124
home Вести

Американскиот совет за здравје и наука: Македонската Владата шири лажни вести за коронавирусот

Американскиот совет за здравје и наука: Македонската Владата шири лажни вести за коронавирусот

Американскиот совет за наука и здравје ги анализираше податоците кои земјите ги објавуваат, а се однесуваат на статистиката со новозаболени, оздравени и починати од коронавирус.

Според нивната анализа Македонија е меѓу земјите кои даваат фабрикувани или сомнителни податоци за бројките за Ковид-19.

Тие објаснуваат дека некои земји ја прекршиле шемата по која се анализираат податоците, па според ова  бројот на пријавени случаи на Ковид-19 во овие земји може да биде измислен или погрешно пријавен.

Меѓу земјите се и Белорусија, Таџикистан, Египет, Албанија, Бангладеш, Украина, Сирија, САД, Индија, Иран…

ЕУРО 2020

Македонија