понеделник, 6. февруари 2023. Вести денес: 176
АКТУЕЛНО

Најнов биланс: Во земјотресите во Турција и Сирија загинале повеќе од 3.000 луѓе, најмалку 15.500 повредени

home Вести

Американскиот Центар за јавно здравје предупредува: Избегнувајте патување во Македонија

Американскиот Центар за јавно здравје предупредува: Избегнувајте патување во Македонија

Американскиот центар за јавно здравје ги предупредуваги предупредува американските државјани да избегнуваат патување во Македонија.

Нашата држава е сместена во најризичната категорија на држави за кои се препорачува американците да ги откажат или одложат своите патувања.

Дополнително тие предупредуваат дека ризикот да се заболат од Ковид 19 во Македонија е многу висок, а доколку им е потребна медицинска помош и третман ресурсите се лимитирани.