понеделник, 21. јуни 2021. Вести денес: 129
home Вести

Активистите за заштита на животни и животна средина бараат разрешување на директорката на ЈП Лајка – обвинуваат за незаконско работење

Активистите за заштита на животни и животна средина бараат разрешување на директорката на ЈП Лајка – обвинуваат за незаконско работење

Драгана Велковска активистката за заштита на животни и животна средина и членка на Советот на Град Скопје поднесе барање до градоначалникот на град Скопје за разрешување на директорката на ЈП Лајка, Тина Петрушевска.

Таа исто така поднесе претставка до Агенцијата за храна и ветеринарство за незаконско работење на претпријатието.

Во прилог може да ги го погледнте барањето и претставката.

 

Најнови вести

ЕУРО 2020

Македонија