вторник, 24. ноември 2020. Вести денес: 139
home Вести

Актерите Владо Јовановски и Николина Кујача ги претставија како бугарски брачен пар! (ФОТО)

Актерите Владо Јовановски и Николина Кујача ги претставија како бугарски брачен пар! (ФОТО)

Порталот off.net.mk открива како бугарската јавност систематски се манипулира со бугарскиот карактер на Македонците.

Во најновиот инцидент не само што бугарската политика ја бара за себе македонската историја туку сега и профил на бугарски националисти на социјалните мрежи сака да ги украде македонките актери Николина Кујача и Владо Јовановски, анализира порталот Експрес.мк.

Фотографијата е дел од филмот на македонскиот автор Милчо Манчевски “Прашина”.

Коронавирус