петок, 27. јануари 2023. Вести денес: 0
home Вести

Ако сакате да одите на одмор во Хрватска, мора да го знаете ова – што е потребно за македонските туристи?

Ако сакате да одите на одмор во Хрватска, мора да го знаете ова – што е потребно за македонските туристи?

Во Хрватска без ограничувања може да влезат сите граѓани на ЕУ кои поседуваат дигитална ковид потврда.

Македонските граѓани, со оглед дека не се дел од ЕУ, во Хрватска може да влезат со потврда за примена доза против коронавирусот или Сертификат за прележана болест или со негативен тест кој не треба да биде постар од 48 часа, доколку станува збор за брз антиген тест или ПЦР тест не постар од 72 часа.