понеделник, 26. септември 2022. Вести денес: 29
home Вести

Ако денот по утрото се познава: На референдумот излезноста во Штип е 3,4% на претходните избори беше 10%

Ако денот по утрото се познава: На референдумот излезноста во Штип е 3,4% на претходните избори беше 10%

Според првичните податоци од Општинската изборна комисија од 7 до 9 часот во Општина Штип гласале 1.412 гласачи или во проценти своето право на глас го искористиле 3,4 отсто од вкупниот број на избирачи.

Ако се спореди со минатите избори општина Штип во овој период имаше 10% излезност, а сега излезноста е неколкукратно помала.

Како што веќе и информиравме гласањето на 77-те избирачки места во Општина Штип тече без проблеми, а гласачките места се навреме отворени.Во Општина Штип со право на глас се вкупно 41.854 гласачи.

 

Коронавирус