недела, 5. декември 2021. Вести денес: 111
home Вести

Акција за бесплатно мерење очен притисок во рамки на Светската недела на глауком

Акција за бесплатно мерење очен притисок во рамки на Светската недела на глауком

Здружението на офталмолозите на Македонија и ЈЗУ Универзитетска клиника за очни болести денеска во Скопје организираат акција за подигнување на свеста за глаукомот во рамки на која ќе бидат извршени бесплатни мерења на очниот притисок на заинтересираните граѓани.

Акцијата ќе се одржи во рамки на одбележувањето на Светската недела на глауком.

Бесплатните мерења на очниот притисок ќе ги вршат мобилни екипи од специјалисти офталмолози и медицински сестри од клиниката.

Коронавирус