среда, 22. јуни 2022. Вести денес: 160
АКТУЕЛНО

Падна владата во Бугарија, Кирил Петков повеќе не е премиер

home Вести

Академик Ќулавкова: Кој ги користи преговорите за името за ревизија на Македонија?

Академик Ќулавкова: Кој ги користи преговорите за името за ревизија на Македонија?

Кому му одговара прашањето за името да биде параван за процесот на создавање на една нова Македонија, различна од сегашната, прашува академик Катица Ќулавкова.

Грците ли бараа да се исфрли АСНОМ и да се воведе Охридскиот рамковен договор во Преамбулата на Уставот? Чиј интерес е преговорите за името на државата да се претворат во покритие за ревизија на државата, прашува академик Ќулафкова.

Коронавирус