сабота, 17. април 2021. Вести денес: 14
home Вести

Академија за протокол: Што е со химните, шпалирот, поздравот на знамето, која е причината за ваков “скратен” дочек?

Академија за протокол: Што е со химните, шпалирот, поздравот на знамето, која е причината за ваков “скратен” дочек?

Од Академијата за протокол излегоа со став во врска со дочекот на Ципрас од страна на премиерот Заев.

-Протоколарно не можам да ја дефинирам посетава на Ципрас освен како “историска” ко што велат медиумите. Работна ли е, или е официјална штом е дојден со сопругата? Каде се почестите, освен ќилимот и знамињата на ќошевите? Што е со химните, шпалирот, поздравот на знамето…? Зошто толкава делегација за дочек, кој со ташни кој со актовки, кој со и кој без кравата и распетлани сакоа? Која е причината за ваков “скратен” дочек на странски премиер?-велат од Академијата.

Коронавирус