петок, 5. март 2021. Вести денес: 124
home Вести

Агенцијата за заштита на личните податоци во сред економска криза ќе нарачува пијалаци во износ од 200.000 денари

Агенцијата за заштита на личните податоци  во сред економска криза ќе нарачува пијалаци во износ од 200.000 денари

Во системот на јавни набавки објавен е оглас од страна на Агенцијата за заштита на лични податоци која планира да нарачува пијалаци и засладувачи во износ од 200.000 денари.

 

 

Имено, во огласот стои под назив на договорениот орган, Агенција за заштита на податоци во делот на проценета вредност стои сумата од 200.000 денари и во делот на предмет на јавна набавка стои набавка на прехрамбени производи, пијалаци и засладувачи.

Ова не е е прв пат да државните институции уживаат во своите бенефити и не ги кратат трошењата во економската криза која ја погоди државата додека огромен број на работници и граѓани остануваат на улица без работа и без основна егзистенција.

Инаку огласаот е објавен на 22.01.2021 година.

Коронавирус