петок, 3. февруари 2023. Вести денес: 167
home Вести

АФПЗ ќе потроши скоро 120.000 евра за компјутери, за сите вработени ќе има по еден, иако нови беа купени пред само две години

АФПЗ ќе потроши скоро 120.000 евра за компјутери, за сите вработени ќе има по еден, иако нови беа купени пред само две години

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ќе потроши 7 милиони денари или скоро 115.000 евра за купување на 180 компјутери за 182 вработени, така е објавено во огласот објавен на страната на Биро за јавни набавки.

Интересно е дека Агенцијата сега решила да купи 180 нови компјутери, за секој вработен по еден нов компјутер, иако набавка на компјутерска опрема во оваа државна установа имало во 2016 година.

Граѓаните прашуваат дали сите компјутери кои сега таму ги имаат, дури и оние купените во 2016 година се неупотребливи и мора да има набавка на нови.

Инаку, власта во Македонија во досегашниот беше вмешана во голем број сомнителни тендери кои ги добиваа луѓе од семејствата или луѓе блиски до лица од власта. Па граѓаните прашуваат дали и оваа јавна набавка има за цел задоволување на одредени лични желби.