четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 0
home Вести

Адвокатот Наков до Судот: Почитувајте го законот ништо повеќе, ќе се повлечеме ако продолжите со незаконска работа

Адвокатот Наков до Судот: Почитувајте го законот ништо повеќе, ќе се повлечеме ако продолжите со незаконска работа

Адвокатот Наков побара Судот да го почитува законот. Тој посочи дека секој ден бил во судот и барал записник од минатото рочиште, но записник нема.

-Како ќе одлучуваме и ќе пружаме правна помош без записник. Законодавецот го определил ова право со цел и обвинителството и одбраната да се подготват. Како може да има рочиште без записник, посочи адвокатот Наков.

Тој побара одложување на рочиштето, а записнокот е законска обврска, не помошно средство.

-Применете го законот, јас ќе се откажам од предметот доколку не обезбедите фер услови за судење, рече Наков.

Одбраната во случајот „Траекторија“ застапувана од адвокатот Дангов поднесе и експертиза и вештачење со кое се утврдува дека смс пораките не може да се користат како доказен материјал во судската постапка и не може да нудат уверување.

Коронавирус