петок, 26. февруари 2021. Вести денес: 143
home Вести

Административно техничкиот персонал во Здравство излегува на штрајк

Административно техничкиот персонал во Здравство излегува на штрајк

На 27 овој месец, административно техничкиот кадар во здравството излегува на штрајк.

Тие се незадоволни затоа што се изоставени од покачувањето кое го најави министерот Венко Филипче.

Под административно технички персонал спаѓаат хигиеничарки, шофери на брза помош, чувари….

Коронавирус