петок, 26. ноември 2021. Вести денес: 152
home Вести

8-ми декември е неработен ден

8-ми декември е неработен ден

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 8 декември 2018 година (сабота), „Св. Климент Охридски”, е неработен ден.

Денот е неработен за сите граѓани на Република Македонија.

Истовремено, Mинистерството за труд и социјална политика на сите граѓани на Република Македонија им го честита празникот „Св.Климент Охридски”.

Коронавирус