четврток, 29. октомври 2020. Вести денес: 0
home Вести

3487 скопјани се заразиле со коронавирус, еве колку активни случаи има во секоја општина

3487 скопјани се заразиле со коронавирус, еве колку активни случаи има во секоја општина

Коронавирусот го нападна главниот македонски град. Во Скопје со коронавирус се заразиле 3487 лица, активни случаи се 1941.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

Чаир – 373,  Аеродром – 154, Бутел – 167, Гази Баба – 192, Центар – 144, Карпош – 158.

Сарај – 140, Кисела Вода – 108, Ѓорче Петров – 109, Студеничани – 107.

Шуто Оризари – 91, Арачиново – 50, Илинден – 32, Петровец – 17, Чучер Сандево – 18, Сопиште – 9, Зелениково-8, Странец – 2, Нераспределен- 62.

Коронавирус