недела, 28. мај 2023. Вести денес: 84
home Македонија

Се намалуваат водостоите на реките

Се намалуваат водостоите на реките

Водостоите на речиси сите реки во земјава се повисоки од просекот за март, но има благо намалување на нивното ниво во однос на вчера, покажуваат најновите мерења од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Исклучок се Крива Река на мерното место кај Крива Паланка и Брегалница кај Берово каде водостојот е понизок од вообичаениот за овој месец.

Нивоата на природните езера во земјава се во рамките на повеќегодишниот просек за март.

Најнови вести