среда, 28. јули 2021. Вести денес: 174
home Македонија

Муцунски во Скопската Чаршија: Со обновата предвидуваме голема поддршка за развој на традиционалните занаети

Муцунски во Скопската Чаршија: Со обновата предвидуваме голема поддршка за развој на традиционалните занаети

Кандидатот за пратеник за изборна единица 1 на ВМРО-ДПМНЕ, Тимчо Муцунски, денес на 29.06.2020 година беше во посета на Старата Скопска Чаршија и на фејсбук напиша дека мора да се заштитат вредните раце на стотиците занаетчии и нивната уникатност.

 

Уникатноста на Старата Скопска Чаршија постои во Скопје и само уште на две места во светот. Нејзината архитектура и шареноликиот дух е бисер на Скопје.
Вредните раце на стотиците занаетчии овде и нивните рачни изработки го восхитуваат секој странец. Мораме да го заштитиме она коешто ни е уникатно.
-Со обновата предвидуваме голема поддршка за развој на традиционалните занаети, кои се пренесуваат овде со генерации наназад, должност ни е да ги заштитиме и да го вреднуваме нивниот труд.
#ОдбериОбнова

Коронавирус