петок, 14. август 2020. Вести денес: 153
home Македонија

Муцунски: Афирмација и стимулирање на македонските иноватори и на авторите

Муцунски: Афирмација и стимулирање на македонските иноватори и на авторите

Проектот #Обнова води посебна сметка за афирмација и стимулирање на македонските иноватори и на авторите. Но и сметка за заштита на носителите на правата од индустиска сопственост на авторското право и сродните права, истакна во новото видео кандидатот за пратеник во ИЕ 1 од ВМРО-ДПМНЕ, Тимчо Муцунски.

-Оттука ефектуирањето на заштита ќе опфаќа измени на македонското законодавство, за целосна имплементација на стандардите на Европската Унија. Посебно во однос на колективното управување на авторските и сродните права, вели Муцунски.

Коронавирус