вторник, 2. март 2021. Вести денес: 0
home Култура

„Уна Сага Сербика“ во МНТ по повод празникот Сретение и ден на Државност на Република Србија

„Уна Сага Сербика“ во МНТ по повод празникот Сретение и ден на Државност на Република Србија

Почитувани, Чест и задоволство е да ве поканиме на манифестацијата „Уна Сага Сербика“, по повод празникот Сретение и ден на Државност на Република Србија.

Главната свеченост ќе се одржи на големата сцена на Македонскиот народен театар (МНТ), недела 16. февруари 2020. година, со почеток од 20 часот.

Настапуваат: Беседа: др Далибор Ѓукиќ Хор Симонида Грачаница Биљана Ѓуровиќ-актерка (професор на факултетот за современи уметности во Белград) Милош В. Николиќ – др. музичке уметности (кавал, гајда, фрула) Танцов ансамбл УНА САГА СЕРБИКА

Водител : Ирена Ристиќ

Со почит Организациски одбор – српски невладини организации во РМ

Коронавирус