петок, 9. јуни 2023. Вести денес: 61
home Култура

Театарот за деца и младинци утре ќе биде дел од фестивалот „Малиот принц“ во Штип

Театарот за деца и младинци утре ќе биде дел од фестивалот „Малиот принц“ во Штип

Театарот за деца и младинци утре ќе биде дел од феситвалот „Малиот принц“ во Штип, каде ќе настапи со претставата „Јованче и Марика“.

-Од 12 до 15 октомври Театарот за деца и младинци ќе учествува на Меѓународниот детски фестивал во Бања Лука, Босна и Херцеговина, каде ќе настапат со претставата „Нека ми каже некој колку сум важен“.

Претходно, тие настапија на Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински, каде освоија награда за Најдобар рекламен материјал, авторско дело на Борче Димитријоски за претставата „Едвард раце ножици“, во режија на Нела Витошевиќ.