сабота, 8. мај 2021. Вести денес: 52
home Култура

Промоција на книгата „Заштита на класифицирани информации” на професорот Александар Нацев

Промоција на книгата „Заштита на класифицирани информации” на професорот Александар Нацев

Утре во 11 часот во просториите на Европскиот Универзитет ќе се одржи промоција на книгата „Заштита на класифицирани информации“ на професорот Александар Нацев, Декан на Факултетот за детективи и криминалистика при ЕУРМ.

Промотори на книгата ќе биде професорот Атанас Козарев, професор на Факултетот за детективи и криминалистика и претседател на Асоцијацијата за корпоративна безбедност.

Книгата со наслов „Заштита на класифицирани информации“ е систематски и логички текст кој преку соодветна методолошка рамка обработува едно значајно подрачје од безбедносната теорија и практика, а тоа е заштита на класифицираните информации во услови кога се соочуваме со софистицирани безбедносни ризици и закани.

Целта на овој учебник е да даде теоретски и практичен модел во остварувањето на заштитата на класифицираните информации кои имаат детерминирачко значење за националната безбедност.

Коронавирус