вторник, 3. октомври 2023. Вести денес: 125
home Култура

Промоција на две поетски збирки од Ристо Маџунков

Промоција на две поетски збирки од Ристо Маџунков

Вечер во фоајаето на НУЦК „Антон Панов“ ќе се одржи промоција на двете поетски збирки, „Прашинки“ (2017) и реобјавената „Вечен збор“ (1992, 2018) од Ристо Маџунков.

Организатор на настанот е издавачката куќа „Антолог“ од Скопје, каде се објавени поетските книги. На промоцијата ќе говорат: Жарко Кујунџиски, главен уредник во „Антолог“, Иван Котев, проследувач на книжевноста и културен деец, Ацо Гогов, драматург и книжевен критичар, Трајче Бјадов, рецензент и промотор на поезијата, а стихови ќе читаат Наташа Василевска Трајчевска, Мариета Дукиќ и Сузана Мицева.

МИА