вторник, 23. октомври 2018. Вести денес: 45
home Култура

Предавање на Илија Чашуле за супстратната лексика во македонскиот јазик

Предавање на Илија Чашуле за супстратната лексика во македонскиот јазик

Во Македонската академија на науките и уметностите денеска предавање на тема: „За супстратната лексика во македонскиот јазик“ ќе одржи Илија Чашуле, член на МАНУ надвор од работниот состав.

Пред присутните ќе се обрати академик Витомир Митевски, секретар на Одделението за лингвистика и литературна наука на МАНУ. 

МИА