сабота, 25. март 2023. Вести денес: 85
home Култура

Повик за стипендии за учество на Летната школа по словачки јазик и култура во Братислава

Повик за стипендии за учество на Летната школа по словачки јазик и култура во Братислава

Амбасадата на Република Словачка во Скопје известува за јавен повик за доделување стипендии за учество на 56-тата Летна школа по словачки јазик и култура, што ќе се одржува од 3 до 24 август 2020 година на Филолошкиот факултет на Универзитетот „Коменски“ во Братислава.

Повеќе информации може да се најдат на веб-страницата на факултетот домаќин во словачкиот главен град. Апликациите треба да се поднесат најдоцна до 12 мај 2020 година, при што мора да имаат соодветен код обезбеден од страна на Амбасадата на Република Словачка.

loading...