понеделник, 6. февруари 2023. Вести денес: 8
home Култура

Пијано рецитал на шестнаесетгодишниот Арда Мустафаоглу во Прилеп

Пијано рецитал на шестнаесетгодишниот Арда Мустафаоглу во Прилеп

Во изложбениот салон на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп вечерва пијано рецитал ќе одржи шеснаесетгодишниот пијанист Арда Мустафаоглу кој за првпат ќе се претстави пред прилепската публика.

Концертот е во рамки на манифестацијата „Нов културен бран“, а на програмата се дела од класичната музика.

Мустафаоглу е добитник  на многу награди на интернационални натпревари во Белгија, Турција, Италија, Германија, Бугарија, Србија, Албанија, Македнија, Грција, како и на интернет натпревари. Иако има само шеснаесет години, досега има настапувано во Ахен, Бон, Дурен, Хамелбург, Касел во Германија, Мантова и Венеција во Италија, Анталија и Истанбул во Турција, во Атина во Грција, Модане и Париз во Франција, во Перник и Софија во Бугарија, Сремска Митровица и Врање во Србија, како и во Скопје, Штип и во Велес.

МИА