понеделник, 21. септември 2020. Вести денес: 180
Во живо

Следете во ЖИВО прес-конференција на ВМРО-ДПМНЕ

home Култура

Научен собир посветен на Блаже Конески

Научен собир посветен на Блаже Конески

Научен собир посветен на 70-годишнината од објавувањето на првата стихозбирка на Блаже Конески „Земјата и љубовта“ (1948) и 25 години од смртта ќе се одржи денеска во Институтот за македонска литература-Скопје.

На собирот ќе се обратат директорката на Институтот за македонска литература – Скопје, д-р Маја Јакимовска – Тошиќ, професори од Филолошкиот и Филозофскиот факултет од Скопје и од Институтот

Коронавирус