четврток, 23. септември 2021. Вести денес: 116
home Култура

Македонски филмови, Љубојна и Слаткаристика овој викенд на „Преспаленд”

Македонски филмови, Љубојна и Слаткаристика овој викенд на „Преспаленд”

На мултимедијалниот фестивал „Преспаленд”, деновиве ќе се случи Отворено кино со македонски филмови и концерти на македонски музички ѕвезди.

Во сабота, по повод одбележување на Преспанското советување, на Споменикот во Отешево под отворено небо ќе бидат прикажани филмовите „Балканот не е мртов” на Александар Поповски со почеток во 20:00 и „Џган” на Вардан Тозија со почеток во 22:00 часот.

На ден Илинден, на 2-ри август, со почеток од 20:00 часот во Амфитеатарот во Ресен, концерт ќе има еден од најдобрите македонски етно состави- Љубојна, а по нив следува акустичен концерт на Слаткаристка.

Влезот за сите посетители е бесплатен.

Коронавирус