сабота, 4. февруари 2023. Вести денес: 59
Во живо

Трибина на ВМРО-ДПМНЕ: Гоце е Македонија

home Култура

Конзерваторски работи на скопскиот Аквадукт

Конзерваторски работи на скопскиот Аквадукт

Министерката за култура Ирена Стефоска денеска на локалитетот кај скопскиот Аквадукт ќе информира за конзерваторските работи на овој значаен споменик на културата, кој од неодамна со одлука на Владата е прогласен за културно наследство од особено и исклучително значење.

За спроведувањето на конзерваторските работи на скопскиот Аквадукт ќе говорат и директорите на Управата за заштита на културното наследство, Ацо Костов, и на Конзерваторскиот центар – Скопје, Коле Чапкановски.