вторник, 26. октомври 2021. Вести денес: 68
home Култура

Конкурс за доделување на државната награда „Мето Јовановски“

Конкурс за доделување на државната награда „Мето Јовановски“

Одборот за доделување на државната награда „Мето Јовановски“ распиша конкурс за доделување на државната награда „Мето Јовановски“ за оваа година.

Со државната награда „Мето Јовановски“ се оддава највисоко признание за долгогодишни остварувања во областа на промоцијата, заштитата и унапредувањето на човековите права.

Како што соопштија од Министерството за култура, конкурсот ќе трае од 15 октомври до 15 ноември.

Конкурсот е достапен и на веб-страницата на Министерството за култура.

Локални избори 2021