петок, 29. јули 2022. Вести денес: 0
home Култура

Концерт на Трио Академико во КИЦ на Северна Македонија во Софија

Концерт на Трио Академико во КИЦ на Северна Македонија во Софија

По успешниот настап во Созопол, Трио Академико ќе се претстави во Бугарија со уште еден концерт, во КИЦ на Република Северна Македонија во Софија.

Со почеток од 18:30 часот Златка Митева на флејта, Бранко Павловски на кларинет и Наташа Трбојевиќ на пијано ќе исполнат дела од Ерик Евазен, Ернесто Кавалини, Марјан Јанковки, Луиџи Занинели, Флоран Шмит и Камиј Сен-Санс.

Настанот е дел од Годишната програма на КИЦ на РСМ во Софија и е потпомогнат од Министерството за култура на Република Северна Македонија.

Коронавирус