петок, 30. септември 2022. Вести денес: 25
home Култура

Камерна приказна во Филхармонија

Камерна приказна во Филхармонија

Концертот насловен „Камерна приказна“ ќе се одржи вечерва во 19 часот во во Филхармонија.

На концертот како солисти ќе настапат Елена Дојчиновска (флејта) и Владимир Лазаревски (обоа).

Диригент е Конрад ван Алфен од Холандија, а на програмата се Кончерто да камера за флејта и англиски рог од Онегер и Камерна симфонија оп. 73а од Шостакович (арр. Р. Баршаи).

Коронавирус