вторник, 31. јануари 2023. Вести денес: 184
home Култура

Излoжба на Александар Џинго во Прилеп

Излoжба на Александар Џинго во Прилеп

Изложбата на дела од прилепскиот уметник Александар Џинго вечер ќе биде отворена во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп.

Уметникот Џинго пред прилепската публика ќе се претстави со 20-тина дела – колаж.

Александар Џинго е член на Друштвото на ликовните уметници од Прилеп и досега имал бројни самостојни и групни изложби, а учествувал и на повеќе ликовни колонии.