вторник, 28. јануари 2020. Вести денес: 144
home Култура

Изложба „50 години Светска галерија на карикатура Скопје 1969 – 2019“ во Прилеп

Изложба „50 години Светска галерија на карикатура Скопје 1969 – 2019“ во Прилеп

Во изложбениот салон на НУ Центар за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп вечер ќе биде отворена изложбата 50 години Светска галерија на карикатура Скопје 1969 – 2019.

Изложбата се состои од 50 карикатури – добитници на највисоката награда на секоја од 50-те изданија на Светската галерија на карикатури Скопје од 1969 – 2019.

Изложбата ќе трае до 5 септември.