понеделник, 19. април 2021. Вести денес: 87
home Култура

Изложба „15 години“ во Музејот на македонската борба

Изложба „15 години“ во Музејот на македонската борба

Во НУ Музеј на македонската борба за самостојност, утре со почеток во 19 часот свечено ќе биде отворена изложбата „15 години“ на Истори­скиот музеј на Босна и Херцеговина.

Во наредните триесетина дена, македонската публика ќе има можност да ги види фотографиите на Џим Маршал чиј фокус е Сараево во временскиот период 1996/2011.

Изложбата се реализира како дел од Годишната програма на Министерството за култура, а на отворањето ќе се обратат директорките на двете институции – Даниела Николова и Елма Хашимбеговиќ, како и вршителот на работите во Амбасадата на Босна и Херцеговина, Јасмин Гагула.

Отворањето на изложбата е дел од манифестацијата „Бела ноќ“, на кое специјален музички настап ќе има Дуња Иванова со нејзината програма „Слушаме во црно-бело“.

Коронавирус